Vize İşlemleri

Kolay ve Hızlı İşlemler

10 yıllık tecrübemizle doğru bilgi ve konsolosluk kriterlerine uygun olarak, tüm başvuru süreci uzman danışmanlarımız tarafından yönetilmekte ve gerçekleştirilmektedir.
Sıra Beklemeyin
Özel odada beklerken çeşitli ikramlar, anında evrak kontrolü ve parmak izi alımı.
Hızlı Randevu
Ortalama olarak bir hafta sonraya alınan randevuları bu hizmet ile 2 gün sonrasına çekebiliyoruz.
Adresinize Teslim
İstanbul için adresinizden evraklarınızı teslim alıp yine adresinize elden teslim ediyoruz.
Vıp Araç Kiralama
Randevu işlemleri için sizi adresinizden alıp, işlemler bittikten sonra adresinize geri götürüyoruz.
Evrak Temini
Faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, seyahat sağlık sigortası eksik evrak temininin firmamız sağlamaktadır.
Online Takip
Başvuru durumunuzu online takip edebilirsiniz.

Kurumsal Çözümler

Sonic Turizm ile işletmeniz için kurumsal çözümler sunmaktayız; yurtdışı ziyaretleriniz için personellerinizin vize işlemleri en hızlı ve en profesyonel şekilde yapılır.
İşletmeniz için en doğru karar vermek için hemen bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Canlı destek veya WhatsApp kanallarımız ile müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Pasaport Bilgileri

2020 yılında öğrencilerin, ev hanımlarının, meslek erbabı kişilerin ve yurt dışını çeşitli amaçlarla ziyaret etmek isteyenlerin zorunlu olarak alacakları pasaport ücretlerinde ve çeşitlerinde merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlamaktayız.

Soru & Cevap

Uygun bulunan başvuru, ülke’ye göre değişkenlik gösterecektir. Başvuru yapılan tarihten itibaren yaklaşık olarak 15 takvim günü içinde karara bağlanır.

Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.

İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.

Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvurukoşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir. Zira Batılı ülkeler başta olmak üzere, bazı ülkeler vize harcı ve vize işlem harcı adı altında tahsil ettikleri meblağları vize talebi reddedilse dahi iade etmemektedirler.

Uluslararası hukukta Devletlerin ulusal egemenlik yetkileri esastır. Bu egemenliklerini sınırları içerisinde çıkardıkları yasalar ile diledikleri gibi kullanırlar. Ulusal egemenlik yetkileri arasında ülkelerine hangi yabancıların hangi koşullarla girebileceklerini belirlemek de vardır. Vize bu amaca hizmet etmektedir. Devletin bu yetkisi uluslararası hukuk bakımından tartışılmazdır. Devletler egemenlik yetkilerini kendi iradeleriyle sınırlayabilirler.

Avrupa Birliği’nde 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınır (“iç sınır’” denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Bu şekilde oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Schengen alanı vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır.

Schengen’e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır:

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.

Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.

Schengen ülkeleri ortak Schengen Information System-SIS adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.

Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye, seyahat amacına veya başvuranın pasaportunun türüne (diplomatik, hizmet, hususi, umuma mahsus pasaport veya seyahat belgesi)  ve hatta zamandan zamana büyük değişiklikler gösterebilmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi alınması gerekmektedir.

Vize Temsilciniz

Vize Başvurusu

Hızlı ve en uygun fiyatalara vize almak için hemen vize danışmanınız ile iletişim kurun.

Vize Blog

Vize ile ilgili haberler yenilikler ve güncellemelerden haberdar olmak için blogumuzu takip edin.

Lütfen aramak istediğinizi yazınız.

Shopping Cart