Suudi Arabistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Suudi Arabistan Vizesi vizesi için gerekli evraklar 2020, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. Tüm pasaport tiplerine yönelik S. Arabistan vizesi almak zorunlu hale gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlaka şartları yerine getirerek vize taleplerinde bulunmaları gerekiyor. İlgili belgeler ve ödemeler kapsamında taleplerden sonuç almanız mümkün olacaktır. Burada tek ayrıcalık resmi görevler adına ülkeyi ziyaret eden vatandaşlara yönelik olmaktadır
Bize Ulaşın
Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.
Randevunuzu Alın
Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.
Evraklarınızı Hazırlayalım
Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.
Vizeniz Onaylansın
Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi’nden pasaportunuzu teslim alın.
Soru & Cevap
Ülkeye vize başvurularında bulunan kişilerin ilgili belgeleri eksiksiz ve doğru olacak şekilde getirmeleri önemlidir. Nitekim henüz tamamlanmamış olan belgelerden kaynaklı vize alma süreçlerinin uzaması söz konusudur. Bunun yanı sıra konsolosluk kapsamında ek olarak bazı evraklar istenebilir. Bazı özel durumlarda yetkililerin belge talep ettikleri görülüyor. Bu gibi durumlardan kaynaklı da yine vizelerin çıkmas süresinde değişimler meydana gelecektir. Öyle ki ilgili belgelerin toplanması ve başvuruların yapılması halinde minimum 3 günde sonuç almak mümkün. En fazla da vatandaşların 7 iş günü içerisinde vizelere yönelik taleplerinden sonuç almaları sağlanacaktır. Bu süreçlerin eksiksiz belge sunan vatandaşlar adına geçerli olduğunu da unutmamanız gerekiyor.
Suudi Arabistan’a gitmek isteyenlerin davetiyeler ya da kabul mektuplarından yana vize başvurularına geçmeleri önemlidir. Sonuç olarak ilgili belgeler ve ödemelere göre vize taleplerinden yana yanıt bulacaklardır. Aynı vize kapsamında hangi ülkelere gidildiğine yönelik ise seyahat acentalarından ya da yetkili merkezlerden bilgiler aktarılır. Genel anlamda komşu ülkelerin vizeleri kabul ettiği biliniyor. Nitekim seyahat planlamalarında sorun yaşamamak için mutlaka acentalar üzerinden vizenin hangi ülkelerde geçerli olduğunu öğrenmek gerek. Eğer ki gitmek istediğiniz ülkelerde geçerli değilse transit vize türlerine başvurarak ilerlemek daha garanti olacaktır.
Suudi Arabistan vize randevularına yönelik herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Yani direk olarak seyahat acentaları kapsamında işlemlerin yürütülmesi mümkün olacaktır. Ya da vatandaşların herhangi bir randevu almadan konsolosluklardan yana taleplere başvurmaları söz konusudur. Sadece yetkili kurumlarda belirli sıra prosedürleri bulunuyor. Sıra numarası alarak yetkililer ile görüşmelere yer verilebilir. Bu görüşmelere geçmeden önce de vatandaşların mutlaka belgelerini doldurmaları gereklidir. Geçerli resmi belgelerin ve ödemelerin yapılması halinde randevulardan sonuç almak zor kolaydır. Vize başvurularından yana sonuçların en az 3 gün en fazla da 7 iş günü içerisinde sunulması esas alınır.
Vize randevularına yer verilmediği gibi herhangi bir mülakat taleplerinin de olmadığını söylemek gerekiyor. Nitekim genel olarak ülkelere giriş yapmak isteyenlerin dil eğitimleri için mülakatlara yer verilir. Burada İngilizce dil eğitiminin önem arz etmediği belirtiliyor. Bunun yerine sadece Suudi Arabistan’dan gelen davetiye mektuplarının değerlendirmelerine yer verilir. Turistik olarak dahi seyahat planlamalarına yer verecek olan kişilerin mutlaka kabul mektuplarını sunmaları gerekiyor. Mektuplardan yana yapılan incelemelerin arkasından herhangi bir mülakata yer vermeden de vizelerin alınması söz konusudur.
Uzun süreli vizelere yönelik oturuma izinlerinin göz önünde bulundurulduğu ülkelerden bir tanesidir. S. Arabistan’a uzun süreli vize almak isteyenlerin yaş kriterlerini de göz önünde bulundurmaları önemlidir. Örneğin 35 yaş altı olan bekar kadınların vize işlemlerinde sorunlar yaşanıyor. Sadece ticari anlamda gerekli izinlerin alınması halinde vize almaları mümkün olmakta. 50 yaş üstü olan yabancıların da vize almaları zordur. Bunun dışında vize türüne bağlı olarak da süreler değişim gösterir. Örneğin çalışma vizesi için daha uzun süreli imkanlar tanınır. Çalışma vizesi olan vatandaşların 90 gün içerisinde oturum izni almaları gerekiyor. Bu izne sahip olunması halinde vize sürelerinin artış göstermesi söz konusudur.
İlgili evraklardan kişinin maddi duruma kadar pek çok etken vizelerin çıkmasında etkili durumdadır. En erken hangi vizenin çıktığını öğrenmek için de yine bu detayların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Genel anlamda turistik açıdan verilen vizelerin daha hızlı olduğu bilinir. Nitekim Suudi Arabistan turistik vizelere yönelik farklı taleplere sahiptir. Örneğin davetiye mektuplarından yana belirli incelemeler yapılıyor. Öyle ki seyahat acentaları sayesinde bu duruma çözüm bulmak zor olmayacaktır. Böylece kısa sürede turistik vizelerden yana sonuç almanız mümkün olmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin eğitim ya da Erasmus kapsamında da vize almaları uzun sürmüyor.
Vatandaşların bazı özel durumlarda acil vizelere başvurmalarına izin verilir. S. Arabistan’a acil vize almak isteyenlerin de bu özel durumları ifade etmeleri önem arz eder. İlgili konsolosluk ya da elçilikler çerçevesinde acil vize taleplerine yanıt verilecektir. Burada kişilerin geçerli belgelerin hazırlamaları mühimdir. Nitekim belgelerin anında hazır olması da vize alım süresini minimuma çekecektir. Böylece özel durumlarda ülkeye giriş yapmak daha kısa sürer. Evrakların yanı sıra ödemelerin yapılması ve yetkili kurumlardan yana görüşmelere yer verilmesi de önemlidir.
Genel anlamda Amerika ya da Avrupa ülkelerine özel olarak express vize uygulamalarının aktif durumda olduğunu söylemek gerek. Suudi Arabistan bu anlamda herhangi bir çalışmaya sahip değildir. Henüz express vize alımlarına yer verilmediğini göreceksiniz. Nitekim acil durumlara özel olarak hızlı bir şekilde vize taleplerinin yanıtlanması mümkün olmaktadır. Yine ilgili belgeler, ödemeler ve randevular kapsamında yetkili kurumlarda öncelik tanınması esas alınır.
Diğer ülkelerin turistik vize taleplerinden farklı olarak davet mektuplarına yer veriliyor. Yani ülkede ki vatandaşlardan ya da kurumlardan yana mektup alarak turistik seyahatlerin gerçekleşmesi için vize alabilirsiniz.
Müracaatlara yer vermek isteyen vatandaşların Pazartesi ile Perşembe günlerini tercih etmeleri isteniyor. Bu günler içerisinde de 09.00 ile 15.00 saatleri arasında başvurular kabul edilecektir.
Eğitim ya da öğrenci vizelerine yönelik başvurular sırasında nakit ödemeler yapılıyor. Bu ödemelerin olası iptal durumlarında geri verilmediğini göreceksiniz.