Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda Vizesi için gerekli evraklar 2020, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. Resmi adı Hollanda Krallığı olan ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin, vize almaları gerekmektedir. Hollanda, Schengen Bölgesi içinde yer alan ülkelerden birisidir. Bundan dolayı Hollanda vizesi almak için bu vizeye başvuruda bulunmak lazımdır. Diplomatik, hususi yeşil ve gri hizmet pasaportu olan TC vatandaşları, bu vizeye başvurmak zorunda değillerdir. Bunun için pasaportun 10 yılda eski olmaması gerekmektedir. Bu şekilde Hollanda’ya en uzun 90 gün süreli bir seyahat yapmak mümkün olacaktır.
Covid-19 sebebiyle bazı ülkeler vize vermemektedir. Güncel ve detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme
Vize danışmanınıza bağlanmak için hemen WhatsApp, Canlı Destek, Mail veya iletişim numaralarımız ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evraklarınızı Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi’nden pasaportunuzu teslim alın.

Soru & Cevap

Vize türüne göre süreler farklı olabilmektedir. Ancak ortalama bir süreden bahsedecek olursa, 15 günde Hollanda vizesini almak mümkündür. Bu zaman zarfı minimum olarak ifade edilmektedir. Bu noktada sürenin daha fazla uzayabilmesi olasılıklar arasında yer almaktadır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, seyahat planınızı ona göre yapmanız ve vize başvuru gününden 30 gün sonra seyahatinizi başlatmanız önerilmektedir.

Avrupa’da birçok ülkenin için bulunduğu Schengen, üye ülkelerden vize alan kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Bu noktada Hollanda vizesi alan kişiler, diğer Schengen ülkelerini vize almadan gezebilme hakkına sahip olurlar. Mevcut ülkeler içinde; Fransa, Belçika, Danimarka, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İsviçre, İzlanda, İsveç, İtalya, Malta, Lihtenştayn, Slovenya, Slovakya, Almanya, Yunanistan, Lüksemburg bulunmaktadır.

Vize randevusu alabilmek için internet üzerinden işlem yapabilir ve randevunuzu en müsait tarihe oluşturabilirsiniz. Bunun için aracı acenteleri kullanmak mümkün olmaktadır. Konsolosluk, bazı acentelere bu noktada yetki vermiştir. Yetki sahibi olan kurumları öğrendikten sonra vize randevusunu çok rahat bir şekilde almak mümkündür. Bu noktada randevular hafta için ve mesai saatleri içinde olmaktadır. Size en uygun olan günü bu şekilde belirlemeniz mümkün olacaktır.

Vize randevusu aldıktan sonra konsolosluk tarafından çağrılma ihtimaliniz vardır. Ancak genellikle bir mülakat durumu yaşanmamaktadır. Çok gerekli görüldüğü bazı anlarda, konsolosluk; vize başvurusu yapan kişiye ulaşarak onu mülakata çağırabilmektedir. Bunun yanı sıra vize başvurularında bazen ek belgeler de istenebilmektedir. Ancak böyle şeyler çok istisnaidir.

Uzun süreli olarak Hollanda vizesi almak isteyen kişilerin, Hollanda D vizesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu vizenin bir diğer ismi ise Ulusal vizedir. Uzun süreli olan vize başvurularında yetkili olan kurum Hollanda Konsolosluğudur. Bunun dışında yer alan acenteler ile uzun süreli vize alınamamaktadır. Aile birleşimi, eğitim vizesi, oturum vizesi, uzun süreli vize kapsamında yer almaktadır. Vize, 90 günden fazla bir süre Hollanda’da kalacak olan kişiler için verilmektedir. Bu noktada hangi amaç ile bu vizenin alınacağı önemlidir. Çünkü gidiş amacına göre bazı belgeler de değişebilmektedir. Pasaport, biometrik fotoğraf, banka hesap dökümü, seyahat sağlık sigortası, başvuru formu, başvuru dilekçesi, sabit olarak istenen belgeler arasında yer almaktadır. Hollanda’ya uzun süreli vize, amacına göre farklı zaman dilimleri içinde sonuçlanmaktadır.

Hollanda vize çeşitleri arasında en erken çıkan vize turistik vizedir. 15 gün içinde bu vizeyi almak mümkündür. Hatta bu vizenin daha erken çıktığı dönemler de olabilmektedir. Ayrıca acil vize başvurusu da yapılabilmektedir. Duruma göre bu vizenin çıkma süresi farklıdır. Evlilik ve diğer nedenlerden dolayı alınacak olan vizelerin süresi çok daha uzun olabilmektedir.

Hollanda’ya acil vize almak mümkündür. Böyle bir durum içinde bulunan kişilerin, neden acil bir şekilde vizeyi alması gerektiğini açıklamalıdır. Bu açıklama sonrasında biyometri işlemlerinin sona ermesinden sonraki ilk günde randevu alınabilmektedir. Böylelikle beklenenden daha erken bir süre içinde vize başvurusu yapılmış olacaktır.

Çeşitli nedenlerden dolayı ivedi bir şekilde Hollanda’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları, Hollanda’ya Express vize ile bunu gerçekleştirebilme şansına sahiptirler. Bu noktada biyometri işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu işlemler sona erdikten sonra ilk randevu günü içinde işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz. Express vize, kısa süreli olarak alınacak vizeleri kapsamaktadır.

Hollanda yetkili makamlarının vize başvurusunu reddetme gibi bir durum söz konusu olabilmektedir. Bu durumun birçok nedeni vardır. Seyahat için hazırlanmış olan belgelerin eksik olması, en önemli ret sebeplerinden birisidir. Bunun yanı sıra ekonomik durumu yeterli olmayan kişilerin de vizeleri kabul edilmeyebilmektedir.

Vize başvurusu reddedilen kişiler, bu duruma itiraz etme hakkına sahiptirler. Ret nedenleri arasında yanlış bir biçimde ya da eksik olarak beyan edilmiş belgeler söz konusu ise bu belgeleri tamamlayarak, Ankara’da yer alan Hollanda Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmak mümkün olacaktır. Böylelikle vize başvurunuzun yeninden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.

Hollanda’nın Türkiye’de 4 tane fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Bunlar; İzmir, Gaziantep, Antalya ve Marmaris’te bulunmaktadır. Bazı işlemleri fahri konsolosluk üzerinden de yapmak mümkündür. Ancak bu işlemler için para ödeme zorunluluğu söz konusudur.

Lütfen aramak istediğinizi yazınız.

Shopping Cart