İsviçre Vizesi

İsviçre Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsviçre vizesi için gerekli evraklar 2020, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. İsviçre, Batı Avrupa’da bulunan bir konfederasyondur. 26 kantondan oluşan ülkenin başkenti Bern, önemli şehirleri ise Lozan, Cenevre, Basel ve Zürih’tir. Aralık 2008 yılından bu yana Schengen sahasına dahil olan İsviçre, Türk vatandaşları için Schengen vizesi prosedürlerini uyguluyor. İsviçre 5 farklı kategoride Schengen vizesi başvuruları kabul ediyor. Ziyaret sebebine göre vize yükümlülüklerini yerine getiren her Türk vatandaşı, Schengen vizesi almaya hak kazanır.
Covid-19 sebebiyle bazı ülkeler vize vermemektedir. Güncel ve detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme
Vize danışmanınıza bağlanmak için hemen WhatsApp, Canlı Destek, Mail veya iletişim numaralarımız ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evraklarınızı Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi’nden pasaportunuzu teslim alın.

Soru & Cevap

İsviçre vizesi başvuruları, seyahat planından en az 30 gün önce yapılmalıdır. İsviçre Schengen vizelerinde, vize başvuru şekline göre sonuç belirlenir. Eğitim vizelerinde ortalama 10 günde sonuçlanan vizeler, tüm prosedürlerin eksiksiz şekilde tamamlanması dahilinde 1 ila 2 hafta içerisinde sonuçlanır. Aile birleşimi vizeleri 1 yıl ile 5 yıl içerisinde sonuçlanan vizelerdir. Vize başvurusunun içeriğine bağlı olarak ortalama 15- 20 gün içerisinde sonuçlanır.

Avrupa Birliği ülkesi Schengen sahasında olan İsviçre, alınan vize ile diğer Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı veriyor. Transit geçiş ya da serbest dolaşım hakkı bulunan AB ülkeleri arasında; İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Letonya, Lihtenştayn, Yunanistan, slovenya, Slovakya, Hollanda, İzlanda, Macaristan, Finlandiya, Estonya, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Belçika ve Çek Cumhuriyeti ülkeleri bulunuyor.

İsviçre Schengen vize başvuruları online randevu sistemiyle sağlanıyor. İsviçre Konsolosluğu, İsviçre Büyükelçiliği ve temsilciliklerinin resmi web sitelerinden, alınacak vize programına randevu alınarak işlem yapılabilir.
Web site üzerinde belirtilen tüm belge ve evrakların tamamlanması halinde direkt başvuru yapılabilir. İsviçre Konsolosluğu vize işlemleri çağrı merkezinden telefonla randevu talep edilebilir. Seyahat acentası ve aracı kurumlarla çalışan kişilerin randevuları, tur çalışanları tarafından alınır.

İsviçre vizesi başvuru randevularında; ilk defa Schengen vizesi alacak kişilerin bizzat başvurmaları gereklidir. Daha önce Schengen vizesi alan kişiler, izin ve yetkileri ile seyahat çalışanları, şirket çalışanları, tur operatörleri aracılığıyla başvuru yapabilirler.
İsviçre vizesi randevularında, biometrik taramam yapılmamış ise, konsolosluk VIS sistemi için parmak izi ve biometrik fotoğraf örneği verilir. Bu nedenle ilk vize müracaatlarında, vize alacak kişinin bizzat başvuru yapması önemlidir.

İsviçre Schengen uzun süreli vizeler Schengen D vizesi olarak adlandırılır. D vizesi alacak kişiler, tüm Schengen vize yükümlülüklerini yerine getirerek, randevu sistemi ile belgeleri teslim etmelidirler. İsviçre’ye uzun süreli vize alımlarında, Türkiye Cumhuriyeti umuma husus pasaportlar ile başvuru yapılır. Vize prosedürleri dahilinde pasaportlar 10 yıldan daha eski olmamalıdır. En az 1 sene geçerliliği olan pasaportlar ile tüm evrakların tamamlanması, biometrik kayıtların alınması gereklidir. Schengen D vizesi başvurularında seyahat

Turistik vizeler ve öğrenci vizeleri genellikle 10- 20 gün arasında sonuçlanan vizelerdir. Ticari vizeler, İsviçre şirketinin davet mektubuna göre hızlı sonuçlanan vizelerdir. Aile birleşimi vizeleri uzun süren vizeler olup, acil durumlar için talep edilen express vizeler bulunur.
İsviçre acil vize işlemleri genellikle aracı kurumlar tarafından hızla gerçekleştirilen vizelerdir. Acil vize taleplerinde durumla alakalı dilekçe ve gerekli belgeler sağlanarak 1 ila 3 gün içerisinde hızlı vize alımı sağlanabilir.

Sağlık konularında veya acil durumlarda seyahat edilmesi gereken İsviçre Federasyonu için express vize hizmeti bulunuyor. Özellikle aile bireylerinden İsviçre vatandaşı olanlar için 1- 2 günde çıkarılan vizeler, Schengen vize prosedürleri dahilindedir.
İsviçre’ ye acil vize alımı için konsolosluk web sayfalarında sunulan irtibat numaralarından ulaşım sağlanabilir. Dilekçe beyanı ile durum belirten kişiler, Schengen vize prosedürlerine göre hızlı vize alabilirler. Daha önce Schengen vizesi almış kişilerin acil vize alması daha kolaydır. Acil vize istemlerinde tüm evrakların hızlı şekilde hazırlanması gereklidir.

İsviçre Schengen vizesi kategorilerinde express vize uygulaması bulunmuyor. Ancak
İsviçre vatandaşı eş, anne, baba, çocuk olan kişiler gerekli durumlarda express vize alma hakkına sahiptirler. İsviçre ile yapılan vize muafiyet prosedürleri doğrultusunda siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri vize almaya gerek olmaksızın, doğrudan serbest dolaşım hakkına sahiptirler. Bordo pasaport sahiplerinin gerekli prosedürler dahilinde 1- 3 gün arasında sonuçlanan express vizeden yararlanma hakları vardır. Vize merkezlerinden express vize başvurusu yapılarak, işlemlerin hızlı şekilde tamamlanması sağlanabilir.

İsviçre Federasyonu ve Schengen ülkelerinin gereklilikleri doğrultusunda, İsviçre vatandaşlığı 3 farklı şekilde alınabilir;
• Doğum yoluyla İsviçre vatandaşlığı
• Evlilik yoluyla İsviçre vatandaşlığı
• Vatandaşlığa kabul yoluyla İsviçre vatandaşlığı
Avrupa Birliği ülke vatandaşları için İsviçre vatandaşlığı kolay şekilde sağlanıyor. Türkiye ve üçüncü dünya ülke vatandaşları için İsviçre vatandaşlığı belirli kurallar gerektiriyor.
En az 12 yıl İsviçre topraklarında yaşayan ve oturum izni olan kişiler, İsviçre vatandaşlığı alabilirler. İsviçre topraklarında doğan her çocuk, vatandaşlık hakkından yararlanabilmektedir. İsviçre vatandaşı biri ile evlilik yapan kişiler, doğrudan İsviçre vatandaşlığı ve haklarına sahip olmaktadır.

Avrupa Birliği üye ülkelerinde oturum izni olan vatandaşların vatandaşlık hakkı talep etmelerinin sebepleri arasında, vatandaşlık haklarından yararlanmaları bulunuyor. İki prosedür arasındaki farklar;
• İsviçre vatandaşlarıyla eşit istihdam haklarına sahip olmak
• Şahsi şirket ve işyerlerini kurma hakkı
• Eğitim haklarından faydalanma ve burs hakkı elde etme
• Gayrimenkul satın almadan kısıtlama olmaması
• İsviçre topraklarının herhangi bir yerinde özgürce yaşayabilme hakları
• Tüm sosyal yardımlardan faydalanabilme hakları
Minimum 12 yıl oturum izni ile İsviçre’de ikamet eden kişiler, İsviçre vatandaşlığı almaları durumunda tüm haklardan faydalanabilirler.

Şubat 2017 yılından itibaren 3. kuşak göçmenlere de verilen hızlandırışmış vatandaşlık hakkı, İsviçre’de doğan, 9- 25 yaş arasındaki kişilere verilebilir. İsviçre’de eğitim görmüş, C vize ve oturum hakkı olan kişiler hızlandırılmış vatandaşlık başvurusu yapabilirler. İsviçreli biriyle evlilik yapan kişiler, en az 3 yıl evli olmaları ve en az 5 yıldır İsviçre’de ikamet etmeleri durumunda hızlandırılmış İsviçre vatandaşlığı başvuru hakkından faydalanabilirler. Anne, baba, büyükanne, büyükbaba gibi aile yakınlarının İsviçre vatandaşı olmaları durumundan gerekli yükümlülükler bulunuyorsa, hızlandırılmış vatandaşlık başvurusu ve hakkından faydalanabilirler.

Lütfen aramak istediğinizi yazınız.

Shopping Cart