Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan Vizesi için gerekli evraklar 2020, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. Yunanistan vizesi alınabilmesi için gerçekleştirilecek olan işlemler, hangi türde vize başvurusunda bulunulduğuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Yunanistan vizesi almak için Türkiye’nin aralarında bulunmadığı Schengen ülkeleri arasındaki Yunanistan’a bu vizeyle seyahat edilebiliyor. Yapılacak olan vize başvurusunun konsolosluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi isteniyor.
Covid-19 sebebiyle bazı ülkeler vize vermemektedir. Güncel ve detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme
Vize danışmanınıza bağlanmak için hemen WhatsApp, Canlı Destek, Mail veya iletişim numaralarımız ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evraklarınızı Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi’nden pasaportunuzu teslim alın.

Soru & Cevap

Başvurunuzu yaptığınız gün, birinci gün olarak sayılır ve maksimum 20 gün içerisinde vizeyle ilgili sonuç ortaya çıkar. Yunanistan’ın vize çıkarma süreleri ortalama 15 gündür. Vize sonuçlarını öğrenmeniz için sizinle iletişime geçilecek ve seyahatinizi gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken noktalar belirtilecektir.

Yunanistan vizesiyle birlikte gidilebilecek olan ülkelerin sayısı, Schengen Antlaşması’na üye olan ülkeler ile 26’ya ulaşmıştır. Bu ülkelerin her birine Schengen vizeniz bulunuyorsa giriş yapabilirsiniz. Aralarında bazılarının vize verme yetkisi bulunmasa da, Yunanistan konsolosluğundan randevu alarak vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Almanya, İtalya, İspanya, İzlanda, Fransa, Hollanda, Norveç, İsveç gibi ülkeler de vizeniz bulunduğu taktirde gidebileceğiniz Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

Yunanistan vize randevusunu alabilmek için yapılacak olan başvurular iki farklı şekilde sonuçlandırılabiliyor. Vize randevusunun başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için internetten mail yoluyla veya telefon numaralarını arayarak gerçekleştirebilirsiniz. Konsolosluğu arayarak alacağınız randevu tarihinde konsoloslukta olmalısınız. Yanınızda getireceğiniz vize belgelerinin tümü, vize işlemlerinin başlatılabilmesi için gereklidir. Başvurunuzu konsoloslukta yaptıktan sonra ize ortalama 15 günlük bir incelemeniz ardından sorun çıkmadığı taktirde vizeniz onaylanacaktır.

Hangi amaçla Yunanistan’a gitmek istediğinizi belirtmeniz, detaylara yer vermeniz halinde işlemin gerçekleştirilmesini kolaylaştıracaktır. Randevuyu aldığınız gün ve saatte konsoloslukta olduğunuz taktirde, şube görevlisiyle görüşerek Yunanistan’a vize almak istediğinizi belirtebilirsiniz. Öğrenci olarak, çalışan olarak, yatırımcı olarak veya turistik amaçlarla seyahat edilmesi mümkün oluyor. Seyahat çeşitlerinden hangisiyle Yunanistan’a gitmek istediğinizi ve vize aldıktan sonra ne yapacağınızı anlatmanız gerekiyor. Sadece Yunanistan’da mı kalacaksınız, yoksa Schengen vizesi bulunan farklı ülkelere de seyahat edecek misiniz gibi sorular yöneltilecektir. Bu sorulara başvuru formunda detaylı olarak açıklık getirmeniz, vizeyi almanızı ve süresini doğrudan etkiliyor.

Yunanistan’a gitmek için alınacak olan uzun süreli vizeler için özellikle Yunanistan’ın dışındaki ülkelere seyahat edeceğinizi belirtmeniz gerekiyor. Sadece tek nokta olarak Yunanistan’ı göstermek yerine, farklı seyahat planlarınızdan da söz edebilir ve vize süresinin uzatılmasını talep edebilirsiniz. Turistik faaliyetler için bu tarz başvurular gereklidir. Eğer vize öğrenci olarak veya yatırımcı olarak alınacaksa, özel olarak uzun süreli vize başvurusunda bulunulması gerekiyor. Yatırımcıların ülkede bulundukları süre zarfında gerçekleştirecekleri yatırımlar ve ülkede kalma şartları bulunuyor. Öğrencilerin Yunanistan’a uzun süreli vize alması için ise okuldan davetiye almaları, öğrencilik başvurusunda bulunmaları gereklidir.

Yunanistan’ın erken vize çıkarılmasını sağlayan seyahat türleri arasında özellikle ticari faaliyetler çok fazla tercih ediliyor. Ekspres olarak çıkarılmasını istediğiniz vize türünün üç günden kısa süre içerisinde çıkarılması dahi mümkün oluyor. Normalde 15 günden uzun süren vize işlemlerinin aynı şekilde değerlendirilmesi ve olumlu sonuçlanması halinde hızlıca oluşturulması sağlanıyor. Başvurularınızı yaparken konsolosluktaki başvuru formları arasında acil vize çıkarma formunu kullanmanız gereklidir. Bu sayede en hızlı şekilde çıkacak olan vizeler turistik, ticari, yatırım, öğrenci vizeleri olacaktır. Her birinde acil olma durumundan söz edilmesi, detaylıca bilgi verilmesi ve belgelerin tümünün eksiksiz bulunması gereklidir.

En kısa süre içerisinde Yunanistan’a gidilebilmesi için, Schengen vizesi olan bireylerin uçak bileti alarak ülkeye seyahat etmesi mümkün oluyor. Vizesi olmayanlar ise özel hizmet veren ekspres vize çıkarma kuruluşlarından veya konsoloslukların hızlı vize çıkarma sistemlerinden yararlanabilir. 15 günlük sürede çıkarılan vizeye kıyasla bu yöntemle bir miktar daha ödenmesi gerekiyor. En hızlı şekilde vize çıkarılmasını isteyen bireylerin Yunanistan’a acil vize yöntemiyle bir haftadan kısa süre içerisinde belgeleri tamamlanarak, seyahat etmesi sağlanıyor.

Yunanistan’a, Schengen üyesi olmayan ülkelerden seyahat edilebilmesi için mutlaka vizenin çıkarılması gerekiyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu üye olmayan ülkelerden gerçekleştirilecek olan Yunanistan seyahatlerinde 3 ila 15 gün arasında vize beklenmesi gerekiyor. En uzun süren vize çıkarılma işlemleri normal çıkarma faaliyetleri arasında yer aldığı için ortalamanın üzerinde sürebiliyor. En hızlı şekilde çıkarılmasını isterseniz, konsolosluğa bu yönde bir başvuruda bulunabilir ve istediğiniz türde seyahatle ilgili vizeyi temin edebilirsiniz.

Yunanistan başta olmak üzere, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler de dahil toplam 26 farklı ülkede geçerlidir. Bu ülkeler arasında geçerliliği bulunan her ülkenin Schengen Antlaşması yasalarınca turist kabul etmesi sağlanıyor. Yunanistan, Almanya, İtalya, İzlanda, Hollanda, Bulgaristan, Slovenya, Slovakya, Romanya, Polonya, Portekiz, Vatikan, San Marino, Norveç, Monako, Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre, Macaristan gibi ülkelerde geçerliliği bulunuyor. 26 ülke arasında vize vermeyenler fakat Yunanistan’dan vize aldığınız taktirde girebileceğiniz ülkeler de bulunuyor.

Schengen vizesini turistik, ticari, yatırım veya eğitim amacıyla almış olmanız halinde, size tanınan süre boyunca tüm Schengen ülkelerine gidebilirsiniz. Bu ülkeler arasında henüz vize vermeyen fakat özellikle dışarıdan gelen Schengen vizesi bulunan turistlere açık ülkeler bulunuyor. Vatikan, San Marino, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Romanya ve Monako tarafından vize verilmiyor. Yunanistan vizesini aldığınız taktirde bu ülkeler de dahil olmak üzere, 26 farklı antlaşma ülkesine gitmeniz mümkündür.

Vizenin gerektiği tek pasaport türü bordo pasaport olarak belirlenmiştir. Schengen ülkelerinde seyahat edebilmeniz için yeşil, gri veya kırmızı pasaport kullandığınız taktirde vize gerekmeyecektir. Yunanistan dışındaki ülkelerde de vize başvurusunda bulunmanız gerekmeksizin, her türlü faaliyeti belirli sürelerde gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlık başvuruları, yatırım işlemleri ve ticari faaliyetler için izin alınma zorunluluğu herkes için özel maddelerle belirlenmiştir.

Lütfen aramak istediğinizi yazınız.

Shopping Cart