Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. Dijital dünyada sınırların kalkmasına rağmen yaşadığımız dünyada maalesef bir ülkeden başka bir ülkeye gidebilmek için vize adı verilen o ülkenin sizi kabul ettiğini gösteren bir belgeye ihtiyacınız bulunmaktadır. Farklı kültürleri tanımak, farklı yerler görmek isteyen pek çok kişinin en büyük korkusu da vize işlemleri olmaktadır. Almanya vize işlemleri başvurular arasında her zaman ilk 5 içinde yer almaktadır. Uçak fiyatlarının çok makul olduğu şu zamanlarda bile vize alamayacağını düşünüp hayal ettiği seyahatleri erteleyen pek çok kişi var. Ayrıca bunu sadece seyahat ile sınırlandırmamak ta gerek
Covid-19 sebebiyle bazı ülkeler vize vermemektedir. Güncel ve detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme
Vize danışmanınıza bağlanmak için hemen WhatsApp, Canlı Destek, Mail veya iletişim numaralarımız ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evraklarınızı Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi’nden pasaportunuzu teslim alın.

Soru & Cevap

Almanya’ya vize başvurusunda bulunan kişiler, eğer uzun süreli bir vize istiyorlarsa, bunun için en az 15 gün, en fazla 90 gün beklemek zorundadırlar. Bu durum, işlem yoğunluğu ve gerekli belgelerin incelenmesinin uzun sürmesi ile alakalıdır. Kısa süreli vizelerde ise bu süre 3 ile 15 gün arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Almanya vizesi, Schengen vizesi olarak da tanımlanmaktadır. Bundan dolayı vizeye sahip olan kişiler, Schengen bölgesi içinde rahatlıkla ve istedikleri ülkelere gidebilirler. Bunun için seyahat başlangıcının kesinlikle Almanya üzerinden yapılması gerekmektedir. Böylelikle birçok ülkeye vize başvurusunda bulunmadan gitmek mümkün olacaktır. Bu ülkeler içinde Lihtenştayn, Belçika, İsviçre, Avusturya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Danimarka, Slovenya, Estonya, Slovakya, Finlandiya, Portekiz, Fransa, Polonya, Norveç, Yunanistan, Hollanda, Macaristan, Malta, İzlanda, Letonya, İtalya, Lüksemburg bulunmaktadır.

Almanya vizesi için randevu almak gerekmektedir. Bunu yapabilmek oldukça kolaydır. Hatta konsolosluk ya da büyükelçiliğe gitmeye gerek kalmadan, yetkili makamlar ile anlaşmalı olan acentenler aracılığı ile randevu almak mümkündür. Bu noktada randevu tarihlerine göre başvuru yapılabilmektedir. Randevu talebi olmayan kişilerin vize başvurusu yapması imkansızdır.

Almanya vizesi almak isteyen kişilerin mutlaka bir randevu alması şarttır. Alınan randevudan sonra mülakat işlemi yoktur. Tüm işlemler belgeler üzerinden gerçekleştirilmektedir. Böylelikle, doğru bir şekilde yapılan bilgilendirmeler, kolay bir şekilde vize almanızı sağlayacaktır. Bu noktada konsolosluklar, çok gerekli gördüğü durumlarda mülakat için başvuru sahibini çağırabilmektedir. Bunun dışında ise normal prosedür dahilinde bir mülakatın olmadığını söylemek gerekmektedir.

Almanya’ya uzun süreli vize, farklı amaçlar ile olabilmektedir. Aile birleşimi, çalışma ya da oturum izni için vize başvurusu yapılabilmektedir. Bu noktada istenen belgeler içinde pasaport, biyometrik fotoğraf, çalıştığına dair belge, SGK dökümleri, finansal durumları gösteren belge, banka hesabı, banka hesabında en az 3000 Euro, çalışılan kurumdan yazılmış olan dilekçe gerekmektedir. Tüm bu belgeler, çok ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmektedir. Belgelerin hazırlanması noktasında mutlaka doğru bilgiler, eksiksiz bir şekilde verilmek zorundadır. Uzun süreli vizelerin sonuçlanması biraz zaman alabilmektedir. Bu süre genellikle maksimum olarak 90 gündür.

Almanya’ya vize almak isteyen kişiler, en erken sürede vize almak istiyorlarsa en az 3 gün beklemek zorundadırlar. Bu süre uzayabilir ve 15 güne çıkabilir. En erken sürede çıkan vize genellikle turistik vizedir. Erasmus eğitim vizesi de kısa sürede verilebilmektedir. Bu açıdan bakıldığı zaman vize çeşidine göre bir bekleme süresinin olduğunu görmekteyiz.

Almanya’ya acil vize söz konusu değildir. Bundan dolayı acil bir şekilde vize alma şansınız yoktur. Sadece normal prosedür üzerinden hareket ederek, vize alabilme imkanınız vardır. Buna göre en erken 3 gün içerisinde sonuçlanacak olan vizelere başvurmak mümkündür.

Almanya’ya express vize yoktur. Vize başvuru sürecinden sonra normal zaman dilimi içerisinde vize alabilirsiniz. Bu noktada en erken çıkan vize 3 ila 15 gün arasında değişebilmektedir. Vize başvurularını konsolosluklar tarafından akredite edilmiş aracı kurumlar vasıtası ile yapabilmek de mümkün olmaktadır. Uzun süreli vizelerde ise konsolosluk ile iletişime geçmek gerekmektedir.

Almanya, belli şartları yerine getiren herkese vize verebilmektedir. Ancak bazı durumlarda vize reddi yaşanabilir. Bu noktada yapılması gereken iki şey vardır. Bunlardan birisi yeniden vize başvurusu oluşturmaktır. Diğeri ise verilen karara itiraz etmektir.

Vize belgeleri, vize türüne göre değişse de, her vize başvurusu için istenen belgeler söz konusudur. Bunlar; nüfus cüzdanı fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, banka hesabı dökümü, pasaport, gelir belgesi, çalışma durumu belgesidir.

Vize çıkış süreleri değişse de en erken 3 en geç 15 gün içerisinde vize almak mümkündür. Ancak aile birleşim, oturum gibi vizelerde bu süre uzayabilmektedir.

Lütfen aramak istediğinizi yazınız.

Shopping Cart