Slovakya Vizesi

Slovakya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovakya vizesi için gerekli evraklar 2020, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. Slovakya, Avrupa Birliğinde bulunan ve Schengen Antlaşması doğrultusunda turist kabul eden bir ülkedir. Slovakya’ya gitmek için alınacak olan vizeyle birlikte 26 farklı ülkeye gidilmesi de mümkün oluyor. Slovakya vizesi almak için Türkiye’de bulunan Slovakya konsolosluklarından randevu alabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.
Covid-19 sebebiyle bazı ülkeler vize vermemektedir. Güncel ve detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme
Vize danışmanınıza bağlanmak için hemen WhatsApp, Canlı Destek, Mail veya iletişim numaralarımız ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evraklarınızı Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi’nden pasaportunuzu teslim alın.

Soru & Cevap

Slovakya’ya gitmek isteyen bireylerin herhangi bir plan aksaması söz konusu olmaması için, başvurularını mutlaka 1 ay öncesinden yapmaları gereklidir. Genellikle 10 gün içerisinde Slovakya için vizeye sahip olursunuz fakat randevu süreleri ve doluluk durumuna da bağlı olarak bu süre uzayabiliyor. İşlemlerin sorunsuz gerçekleştirilebilmesi, seyahat amacının doğrulanması, bilgilerin doğrulanması ve başkonsolosluktan izin alınmasıyla birlikte vizelerin çıkması sağlanıyor. Konsolosluğun randevu tarihlerini, telefonla veya internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu süre de dahil edildiğinde, 10 günlük vize çıkma işlemlerinin 15 ila en geç 30 günlük zaman diliminde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Slovakya vizesi alarak gidebileceğiniz ülke sayısı, Schengen vizesi bulunduran tüm ülkelerdir. Günümüzde bu vizeye sahip olan ülkelerin tümüne belirli şartlar doğrultusunda ulaşılması mümkün oluyor. Schengen vizesi bulunan ve seyahat edebileceğiniz ülkeler arasında şu ülkeler yer alıyor; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda’da Schengen geçerlidir.
Ayrıca Hırvatistan, Güney Kıbrıs, İzlanda, İtalya, İspanya, Macaristan, Lüksemburg, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre, İsveç, Malta, Monako, Vatikan, Yunanistan, San Marino, Slovenya, Slovakya, Romanya, Portekiz, Polonya, Norveç’e seyahat edebilirsiniz. Tüm bu ülkeler arasında Vatikan, San Marino, Romanya, Monako, Güney Kıbrıs, Bulgaristan, Hırvatistan Schengen vizesi vermiyor fakat vizeyle gitmek mümkün oluyor.

Slovakya’ya gitmek üzere alınacak olan vizenin randevusunu, konsoloslukta işlemlerin gerçekleştirilmesi için alıyorsunuz. İnternet üzerinden konsolosluğun iletişim numaralarına ulaşabilirsiniz. Ankara veya İstanbul konsoloslukları özelikle bir hafta içerisinde vize işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak şekilde randevu veriyor. Gerekli olan belgeleri temin etmeniz gereken bu sürenin ardından, randevunun verildiği tarihte konsolosluğa gidebilirsiniz. Telefonla da alabileceğiniz vize randevusuyla ülkeye gidilmesi için başvuru işlemleri sonuçlandırılabiliyor.

Başvurunuzu yaparken özellikle gitme bahanenizle ilgili bilgileri doğru verdiğinizi anlamaları, bahanenizi sunarken net olmalısınız. Ne yapacağı belli olmayan, kararsız, şüpheli olan kişilere vize verilmeme oranı çok daha yüksektir. Bu nedenle kendinizi net olarak ifade etmeli, evraklarınızın tümünü getirmiş olmalısınız. Ancak bu sayede, geçerli başvurunun ardından vizenizin ortalama 10 gün içerisinde verildiği onaylanacaktır.

Slovakya’ya gidecek olan bireylerin uzun süreli olarak vize talebinde bulunması için özellikle, geçmişte vize alıp almadığına bağlı olarak karar veriliyor. Uzun süreli vizenin alınabilmesi için, bahaneye bağlı olarak süre belirleneceğinin unutulmaması gereklidir. Eğitim ve aileyle birleşme gibi bahaneler, diğerlerine kıyasla çok daha uzun süre boyunca ülkede kalmayı sağlıyor. Başvuruda bulunulması fakat gerçekleştirilmediği tespit edildiği taktirde, sonraki vize başvurularınız sürekli olarak reddedilecektir. Uluslar arası vize faaliyetlerinde bu tarz girişimler özellikle gidilen ülkelerde sabıkalı duruma düşüldüğü taktirde geleceği de olumsuz yönde etkiliyor. Slovakya’ya uzun süreli vize için başvuru esnasında, uzun süreli olarak vize talep etmeniz sağlanan formu doldurmanız gereklidir.

Slovakya’ya yapılacak olan seyahatlerde özellikle hızlı bir şekilde vize alınabilmesi için, acil vize formunun doldurulması gereklidir. Bu sayede, normalde 10 günlük ortalama sürede çıkarılan vizeye çok daha kısa sürede ulaşılması mümkün olacaktır. Slovakya’ya gidilmesiyle ilgili süreçte özel olarak gerçekleştirilecek olan işlemler için ekspres vize başvurusu da yer alıyor. Slovakya’ya gitmek üzere çıkarılacak olan ekspres vizede, başvuruda belirtilen bahaneye bağlı olarak süresi de değişiklik gösteriyor. Özellikle turistik faaliyetler ve ticari faaliyetler herhangi bir sorun oluşmadığı taktirde hızlı bir şekilde vize verilen durumlar arasında bulunuyor.

Acil olarak çıkarılması istenen vizeler için internet üzerinden veya telefonla alacağınız randevuyla konsolosluğa gidebilirsiniz. Yanınızda götüreceğiniz kimlik fotokopisinden banka hesap dökümüne kadar tüm gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde görevliye sunmanız gerekiyor. Acil vize almak istediğinizi belirtmeniz, işlemlerin hızlıca yapılmasını sağlayacaktır. Slovakya’ya acil vize almak için konsolosluğa başvurduğunuzda size ekspres olarak vize almanızın mümkün olmadığı belirtilecektir. En hızlı şekilde çıkarılan vizeler ortalama 10 gün içerisinde onaylanacak ve seyahat için çıkarılmış olacaktır.

Vize başvurusu gerçekleştirmeniz halinde, ekspres olarak vize almanız mümkün olmuyor. Bunun için, acil olduğunu başvurunuzda belirtmeniz yeterlidir. 10 gün içerisinde Slovakya konsolosluğu tarafından yapılacak incelemenin ardından, vize işlemleri sonlandırılacaktır. Ankara veya İstanbul konsolosluklarında Slovakya’ya gidilmesi için oluşturulmuş ekspres vize hizmeti bulunmuyor.

Yeşil ve gri pasaportlu olan bireyler için dahi altı ay içerisinde Slovakya’da kalınması için belirlenmiş olan maksimum gün sayısı 90’dır. Bunun üzerine çıkılması halinde yaptırımlarla karşılaşılacaktır. Bordo pasaportlu bireylerin Slovakya’ya gitmek istemesi halinde detaylı olarak gitme nedenlerini belirtmeleri gerekiyor. Belirttikleri gitme sebebine bağlı olarak, seyahat noktaları da göz önünde bulundurularak vize süresi belirlenir. Aynı ülkeye kaç kez gittiğiniz, ne yapacağınız ve daha önce herhangi bir sabıkanızın bulunup bulunmadığına bağlı olarak Slovakya’ya gidebilirsiniz.

İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Adana şehirlerinde yer alan Slovakya konsoloslukları aracılığıyla vize işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkündür. Telefon numaraları veya elektronik posta adreslerine göndereceğiniz mailler aracılığıyla randevu alabilirsiniz. Belirtilen gün ve saatte konsolosluğa giderek randevunuzda belirttiğiniz gibi vize işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Yoğunluk oluşabildiği için özellikle seyahat planınızla bir sorun oluşmaması amacıyla mutlaka planınızın bir ay öncesinde vize için başvuruda bulunmalısınız. Gerçekleştirilecek olan işlemlerle birlikte, gitme bahaneniz göz önünde bulundurularak Slovakya konsolosluğundan vize almanız sağlanır.

Vizenin alınamamasına neden olan durumlar arasında en sık karşılaşılanlar, belgelerin eksik olması veya yanlış bilgilerin yer aldığı evraklardır. Bu tarz durumlarla bazı bireylerin belgeler nedeniyle yaptırımlarla karşılaştığı görülüyor. Evraklarıyla ilgili herhangi bir sorun bulunmayan, sabıkası olmayan bireylerin şüpheli tutumundan dolayı Slovakya’ya gitmesine izin verilmeyebiliyor. Şüpheli görüntünün oluşmaması ve şubedeki çalışanları tedirgin etmemek için sadece istenen işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir. Sizden istenen bilgileri detaylı olarak açıklamalı, gitme bahanenizi de açıklamalısınız. Hangi durumlarda ülkeye uzun süreli giriş yapılamayacağına inceleme sonucunda kara veriliyor. Geçmişte yaşanmış vize alma durumlarında ortaya çıkmış sorunlar da vizenin verilmesine rağmen, belirtilen tarihte dönülmemesi de yeni vize taleplerinde olumsuz yanıt almaya yol açabilir.

Lütfen aramak istediğinizi yazınız.

Shopping Cart