Çekya Vizesi

Çekya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çekya ( Çek Cumhuriyeti) vizesi için gerekli evraklar 2020, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. Resmi kısa adı Çekya olan Çek Cumhuriyeti, Avrupa kıtasının orta bölümünde Almanya, Slovakya, Polonya ve Avusturya ile komşudur. Shengen ülkeleri arasında yer alan Çek Cumhuriyeti’ne vize almak, seyahat amacınıza göre farklı nitelikler gösteren bir işlemdir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler ülkeye vizesiz olarak yılda doksan günü aşmamak kaydıyla giriş yapabilirler.
Covid-19 sebebiyle bazı ülkeler vize vermemektedir. Güncel ve detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme
Vize danışmanınıza bağlanmak için hemen WhatsApp, Canlı Destek, Mail veya iletişim numaralarımız ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Vize Bilgilendirme

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evraklarınızı Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi’nden pasaportunuzu teslim alın.

Soru & Cevap

Çek Cumhuriyeti için yapılan başvurularda, seyahat amacına göre farklılık arz eden bir değerlendirme süreci uygulanır. Yani yapılan her başvuru kendi içinde ayrı bir niteliğe sahiptir. Bu yüzden vize işlemlerinin süresi ile ilgili net ifadeler kullanılamaz. Fakat bir genele yapmak gerekirse, kısa süreli vize başvurularının 2 ila 5 iş günü arasında neticelendiğini söyleyebiliriz.

Çekya, Schengen Bölgesi sınırları kapsamında yer aldığı için, aldığınız vize diğer Shengen ülkelerinde de seyahat etme hakkı tanır. Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, İspanya, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İsveç ve İsviçre gibi ülkeleri bu listeye dahil edebiliriz ve toplamda 26 ülkeye Çekya vizesi ile seyahat edilebilir. Ancak seyahatin bu ülkeden başlaması şartı vardır.

Çek Cumhuriyeti’ne vize başvurusu yaparken İstanbul ve Ankara’ yer alan konsolosluklara şahsen katılımınızın gerektiği bir randevu sistemi uygulanır. Eğer kısa süreli bir vize için başvuru yapacaksanız, konsolosluğun internet sitesi üzerinden sadece Çarşamba günleri başvuru yaparak randevu talebi oluşturabilirsiniz. Uzun süreli vizeler için de Pazartesi- Perşembe günleri arasında sistem açıktır.

Çekya’ya vize başvurusunda bulunduktan sonra yapılan değerlendirme, mülakatsız sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda mülakat da yapılır. Özellikle uzun süreli vizelerde mülakat daha sık görülür. Örneğin aile birleşimi için bir başvuru yapılmışsa, her iki taraf da mutlaka yüz yüze görüşmeye çağırılır ve bu süreç boyunca birkaç kez tekrar edilebilir. Sürecin uzamasının nedenlerinden biri de budur.

Uzun süreli vize almak için öncelikle geçerli bir sebebinizin olması gerekir. Yapılan her başvuruda seyahat sebebinin detaylı olarak beyan edilmesi ve bu sebep çerçevesinde gerekli olan resmi evrakların sunulması beklenir. Ülkede uzun süre kalmak için eğitim, çalışma ya da aile birleşimi bir nedeniniz olmalıdır. Bu durumu ispat ettiğinizde vize süreniz uzayabilir.

Genel olarak erken sonuçlanan vizeler kısa süreli seyahatleri kapsar. Çünkü detaylı bir belge ibrazı söz konusu değildir. Doksan günü aşmayacak seyahatleriniz için başvurduğunuz turist vizesi, belgelerinizde bir eksiklik olmaması halinde en erken sonuçlanan başvuruları oluşturur.

Çek Cumhuriyeti’ne yapılan vize başvurularının her biri kendi içinde farklı dinamiklere sahip olabilir. Başvuru değerlendirme aşamasındayken bu veriler göre hareket edilir. Örneğin iptal imkanı olmayan bir otel ya da uçak bileti rezervasyonu yaptıysanız durumun acil olduğunu da beyan etmiş olursunuz. Ayrıca ziyaret sebebiniz de vizenin çıkış süresini kısaltabilir. Yani mutlaka ülkede bulunmanızı gerektiren şartlarda başvurunuz acil kapsamına alınır.

Express vize uygulaması Çek Cumhuriyeti’ne yapılan ziyaretleri kapsamaz. Yalnızca ölüm, ağır hastalık ve acil olduğu ispatlanabilecek diğer durumlarda değerlendirme önceliği elde edilebilir. Fakat bu durumun da resmi belgelerle ortaya konulması gerekir. Örneğin bir cenazeniz varsa hastaneden alınan bir ölüm raporunu belgelerinizin arasına ekleyerek durumu ispat edebilirsiniz. Aynı durum hastalık için de geçerli olacaktır.

Hayır. Çek Cumhuriyeti’ne yapılan vize başvurularında beyaz fon bulunan, başın üst kısmıyla omuzları da kapsayan fotoğraflar kabul edilir. Konsolosluğun resmi sitesinde fotoğrafta olması gereken özellikler detaylıca açıklanmıştır.

Eğer son beş yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesine vize için başvuru yaptıysanız, o esnada verdiğiniz parmak izi geçerliliğini koruyacaktır. İlk kez başvuru yapanlardan ise parmak izi alınması zorunludur.

Seyahatiniz esnasında masraflarınızı karşılayacak bir sponsor olması ve bu kişinin imzalı bir dilekçeyle bunu beyan etmesi halinde çalışmıyor olsanız dahi vize alabilirsiniz.

Lütfen aramak istediğinizi yazınız.

Shopping Cart